Haastattelussa Cecilia Bergström – Alternative Party ry:n uusi puheenjohtaja

Alternative Partyjen takana olevalle Alternative Party ry:lle on helmikuussa valittu uusi hallitus. Haastattelimme hallituksen uutta puheenjohtajaa, Cecilia Bergströmiä Assembly Wintereillä. Löysimme sopivan kulman haastattelua varten Kaapelitehtaan kellarista. Yläpuolellamme sijaitseva Merikaapelihalli oli täynnä energiajuomia juovia, pelaavia nuoria nörttejä.

Toimittaja ja kuvaaja: Pirita Paananen

Cessi-haastiskuva

Kuvassa Alternative Party ry:n uusi puheenjohtaja Cecilia Bergström.

Cecilia Bergström on 25-vuotias nainen, joka ei miellä itseään nörtiksi vaan enemmän nörttifaniksi. Mitä tämä tarkoittaa?

 – En osaa asioita, joiden perusteella uskaltaisin luokitella itseni nörtiksi. Nörttien hommat on kuitenkin ihan mielettömän makeita ja ihailen suuresti ihmisiä, jotka osaa niitä. Olen aina katsellut nörttejä, oma isänikin on sellainen. 13-vuotiaana aloin irkkaamaan.

Lähistöllä istuva salakuuntelija puuttuu keskusteluumme kommentoiden, että jos nainen on irkannut 13-vuotiaasta asti, voi hän huoletta luokitella itsensä nörtiksi.

 – Niin, no kyllähän mä käytän Linuxia ja pelaan Skyrimiä. Ehkä mä sitten loppuen lopuksi olenkin jonkinlainen nörtti, pohti Cecilia.

Mikä sai hakemaan Alternative Party ry:n puheenjohtajuutta?

 – Yhteisö Alternative Partyjen ympärillä on upea. Altit yhdistävät taiteen ja nörttiyden. Haluan ennen kaikkea tukea sitä tekemistä. Haluan keskittyä pitkän tähtäimen suunnitteluun ja miettiä jo vuosia 2014 ja 2015. Haluan löytää konkreettisia keinoja yhdistyksen visioon pääsemiseksi.

Millaisia suunnitelmia sinulla on puheenjohtajakaudellesi?

 – Puheenjohtajana haluan erityisesti tukea yhteisön toimintaa luomalla ja organisoimalla resursseja yhdistyksen hallitukselle. Toisaalta minulla on vahva visio siitä, että yhteisön merkitystä tulisi painottaa enemmän ja helpottaa yhteisöön pääsyä. Tämän vision toteutuminen johtaisi siihen, että yhä useammat ihmiset pääsisivät digitaalisen kulttuurin äärelle.

Olet nyt maininnut vision useampaan otteeseen. Haluaisitko tarkentaa ja kertoa meille millainen visio teillä on?

 – Visiomme on helpottaa pääsyä digitaalisen kulttuurin äärelle. Pyrkimyksemme on tuoda digitaalinen kulttuuri paremmin ihmisten tietouteen. Tavoitteenamme on nähdä vuonna 2015 viisi kertaa enemmän teoksia ja tuottajia osallistumassa digitaaliseen kulttuuriin ja samalla nostaa teosten laatua entisestään. Tarkoituksenamme on auttaa tämän vision toteutumista helpottamalla digitaaliseen kulttuuriin käsiksi pääsyä ja tarjota entistä suurempia elämyksiä digitaalisen kulttuurin sisäpiiriin jo kuuluville.

Millaista kehitystä toivoisit näkeväsi digitaalisen kulttuurin alueella?

 – Toivoisin, että ihmiset innostuisivat enemmän ja ymmärtäisivät, että he voivat olla mukana luomassa digitaalista kulttuuria. Olisi mahtavaa nähdä ihmisten siirtyvän pois passiivisesta kuluttajuudesta aktiivisiksi tekijöiksi.

 – Ideaalimaailmassa yhteisö olisi avoin ihmettelylle, uusille, myös huonoille ideoille ja uudet ihmiset otettaisi helpommin mukaan tekemään ja opetettaisi heidät tekemään. Tämä on tavoite, jonka toivon jonain päivänä näkeväni myös käytännössä.

 – Koko kulttuurin ydin on innostuneissa ihmisissä. Mitä enemmän innostuneita ihmisiä meillä on digitaalisen kulttuurin piirissä, sitä vahvempi kulttuuri on.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Haastattelussa Cecilia Bergström – Alternative Party ry:n uusi puheenjohtaja

  1. cessi sanoo:

    Ettei tule mielikuva siitä, että pitäisin ihmisiä resurssina: filosofiani puheenjohtajana on, että mahdollistan hallituksen toimintaa, ja hallitus taas mahdollistaa yhteisön toimintaa. Ei niin päin, että näkisin yhteisön resurssina jota hyödynnetään yhdistyksen toiminnassa. Yhdistys on olemassa yhteisöä varten, ei toisin päin =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s