Yksivuotiaskin innostui jännistä valoista, äänistä ja vempaimista!

Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalli täyttyy sunnuntaina 23. lokakuuta 80-luvun tietokoneilla, elektroniikalla, mediataiteella ja muulla koko perheelle sopivalla tekemisellä kun digitaalisen kulttuurin festivaali Alternative Party järjestää lapsille ja lapsenmielisille suunnatun Perhepäivän.

Perhepäivässä on näytteillä vanhoja tietokoneita, kuten Commodore 64, Amiga ja muita vastaavia klassikotietokoneita. Lisäksi kokeiltavana on lukuisia interaktiivisia laitteita, jotka tuottavat ääntä tai kuvaa. Lapsille on myös tarjolla seikkailurata. Yksi päivän kohokohdista on erityisesti lapsille suunnattu demoskenetaiteen multimedianäytös.

Kuvia aiempien vuosien Alternative Party Perhepäivistä.

”Perhepäivän tunnelma on jännä, vähän luolamainen, rento ja huumorintajuinen. Usein lapset tekevät jotakin kivaa vähän erilaista. Samalla vanhemmat pääsevät verestämään omia lapsuusmuistojaan vanhojen tietokoneiden ja pelien parissa ja kertomaan niistä lapsilleen”, kertoo kaksivuotiaan pojan äiti Tea Pelkonen kokemuksistaan aiemmista Perhepäivistä.

”Mieheni on puhdasoppinen nörtti. Alternative Partyt ovat ehdottomasti paras paikka tutustuttaa lapsi hänen kaltaistensa maailmaan. Sunnuntaina meno on rauhallista. Lapsi on tykännyt jo yksivuotiaana olla mukana, kun paikalla on jänniä valoja, ääniä ja vempaimia. Tulemme nyt kolmatta vuotta mukaan. Viime vuonna kouluikäinen kummityttöni veljineen viihtyi perhepäivässä myös hyvin”, kertoo Tea Pelkonen.

Elektroniikkaharrastaja Osma Suominen perheineen on vieraillut Perhepäivässä monta kertaa. ”Viime vuonna hauskoja juttuja oli ainakin piirtoseinä, romutyöpaja, vaelteleva robotti ja radio-ohjattava pikkuauto, joka pyöri jaloissa. Siellä on siistejä koneita joita voi räplätä, vähän tavallisesta poikkeavaa tekemistä ja hyvä tunnelma”, kiteyttää Suominen kokemuksiaan. Suomisen perheeseen kuuluvat nörttivaimo, viisivuotias tytär ja melkein kolmevuotias poika.

Perhepäivä on osa koko viikonlopun kestävää digitaalisen kulttuurin Alternative Party –festivaalia.

Alternative Partyjen Perhepäivä syntyi vuonna 2009. ”Huomasimme, että yhä useammalla tapahtuman osallistujista perustivat perheitä. Koska tietokoneet, digikulttuuri ja elektroniikka yhdistävät sukupolvia vaarista vauvaan, tuntui luontevalta järjestää erityinen, koko perheelle suunnattu päivä digitaalisen kulttuurin parissa”, kertoo Alternative Party ry:n puheenjohtaja Kim Viljanen sunnuntain perhetapahtuman taustoista.

Kuvia tämän vuoden Alternative Partyiltä, jotka alkoivat eilen perjantaina.

Alternative Party 2011 –festivaalin teemana on tänä vuonna ”punakoneet” eli idän ATK. ”Totalitarismin puristuksissa Neuvostoliitossa luotiin ainutkertaista ja omintakeista teknologiaa, kuten itse rakennettuja kotietokoneita. Halusimme nostaa tätä tietoteknologian unohdettua rinnakkaistodellisuutta esille nyt kun Neuvostoliiton hajoamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta”, sanoo Viljanen. Teemaan liittyen on Perhepäivässä näytteillä kaiken muun lisäksi monipuolinen kokoelma Neuvostoliitosta peräisin olevia esineitä, julisteita ja pinssejä.

Alternative Party 2011 -festivaalin Perhepäivä järjestetään sunnuntaina 23. lokakuuta kello 11–15 Kaapelitehtaalla Helsingissä (Tallberginkatu 1 C). Perhelippu 10 €. www.altparty.org/perhe

Katso myös: MTV3:n Kymmenen Uutisten juttu Alternative Partyistä perjantaina 21. lokakuuta

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s