Suomesta puuttuu digitaalisen kulttuurin oma media!

Runonlausuntaa

Kuvassa harjoittelen perinteistä kulttuuria: runonlausuntaa.

Olen pitkään pohtinut, että Suomesta (ja maailmasta?) puuttuu digitaaliseen kulttuuriin erikoistunut media – verkkosivusto, lehti, televisio-ohjelma tms – joka käsittelisi digitaalista kulttuuria sen kaikessa rikkaudessaan.

Digitaalinen kulttuuri on paljon enemmän kuin vaikkapa tietokonepelaaminen tai uusimpien digitaalisten laitteiden ja ohjelmistojen vertailut — kummallekin löytyy lehtiä ja muita julkaisuja kuten Pelaaja ja MikroBitti. Se mitä ei käsitellä laajamittaisemmin on digitaalisuuden tuoma uusi näkökulma kaikkeen ympärillämme, nörttikulttuuri, taiteen tekeminen digitaalisesti, …

Toisaalta voi tietenkin sanoa, että ehkä digitaalisen kulttuurin ”Parnassolle” ei löytyisi tarpeeksi lukijoita, jolloin sisältö pitää rakentaa siten, että se kiinnostaisi tarpeeksi monia. Digiluovuus.fi toki pyrkii olemaan pieni askel oikeaan suuntaan, mutta hieman suuremmilla resursseilla tämäkin voisi olla paljon enemmän!

Mitä mieltä sinä olet? (Kommentoi alle.)

  1. Onko tällaiselle digitaalisen kulttuurin medialle (verkkojulkaisu, lehti, tv-ohjelma tms) tarve? Vai saako digitaalinen kulttuuri jo tarpeeksi kattavan käsittelyn nykyisissä medioissa?
  2. Mitä aihealueita digikulttuurista ei tällä hetkellä mielestäsi käsitellä tarpeeksi laajasti? 
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Suomesta puuttuu digitaalisen kulttuurin oma media!

  1. Arttu Silvast sanoo:

    Ehdottomasti puuttuu. Ja ehdottomasti näkisin, että kyseessä olisi verkkomedia. Digitaalinen kulttuuri sitoo alleen huomattavan määrän erilaisia asioita. Itse olisin kiinnostunut ihmisistä erilaisen digitaalisen kulttuurin takana. Motiiveista tuottaa vaikkapa uusia verkkopalveluita tai vaikkapa siitä, miltä pelaaminen tuntuu. Mielestäni digitaalisen kulttuurin alueella ei käsitellä tarpeeksi ihmisiä tai tapahtumia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s