Viimeistä viedään! Demowall Jyväskylä

”Yhdellä sanalla OIKEIN HYVÄ FIILIS!”

”Kuiva suu.”

”Keskittynyt, ahdas, inspiroitunut tunnelma.”

Demowalljykyla3

Jyväskylässä, Demowall-kiertueemme viimeisellä etapilla, näytöksen estradina toimi Bar Bra. Yökerhotyyppinen tila hämmensi tiimiämme ensi alkuun, mutta totuimme ajatukseen pian. Paikallinen koordinaattorimme deggis oli puoli yhdeksän maissa hyvällä tuulella. ”Kuva ja ääni toimivat hyvin, ja kunhan tiski aukeaa ysiltä, niin mikä muka voi mennä pieleen?” Instanssi-tapahtuman pääorganisaattori tuumi. Instanssi on aloittelijaystävällinen demoparty, joka järjestetään Jyväskylässä helmi-maaliskuussa. Tavoitteena on taas matalan kynnyksen tapahtuma, jonka yhteydessä saa kädestä pitäen opastusta tekemiseen ja osallistumiseen. 

Bra alkoi vähitellen valua täyteen yleisöä hieman yhdeksän jälkeen. Erityisen suuri edustus oli Jyväskylän yliopiston tietotekniikan opiskelijoilla, joille näytöstä oli mainostettu ahkerasti. Paikalla oli kuitenkin kävijöitä laidasta laitaan. 

Laura Vähäsarja kertoi tulleensa Demowalliin katsomaan demoja ja tapaamaan ystäviään. Hän oli kuullut tapahtumasta ircin välityksellä. Häntä jännitti nähdä, miten paljon ohjelmistoon oli löydetty Punakone-teemaan sopivaa materiaalia.

Linkki Jyväskylä ry:n yritysvastaava Emma Lindfors oli tullut tapahtumaan edustamaan ainejärjestöään. Hän oli paikalla ensisijaisesti tapaamassa ihmisiä, mutta odotti myös näytöksen loistavia taidonnäytteitä innolla. ”Nostattaahan se aina tunnelmaa, kun on joku syy kokoontua”, Emma kehui.

Demowalljykyla1

Viznut/pWp (Ville-Matias Heikkilä) oli tullut Oulusta asti katsomaan demoja, omien sanojensa mukaan hetken mielijohteesta. Pitkän linjan demotaiteilija ja internet-vaikuttaja oli pitänyt näytöksestä, mutta antoi myös rakentavaa kritiikkiä: ”Ohjelmisto olisi pitänyt suunnitella enemmän Demowallin pääkohdetta, ennestään demoja tuntemattomia ihmisiä, ajatellen. Nyt peräkkäin saattoi olla teoksia, jotka vaativat hyvin erilaista tapaa katsoa, ja se saattaa olla tavikselle aika hämmentävää.” Viznut huomioi ilahtuneena, että lähellä istuneet ihmiset olivat tuntuneet pitävän kovasti hänen omasta LUT-demostaan, joka sisältyi Demowall-näytökseen. 

Muista esityspaikoista poikkeava Bra toimi erinomaisesti Demowall-näyttämönä. Baarin henkilökunta oli panostanut juttuun aivan erityisest ja laatinut iltaa varten kolme teemadrinkkiä – itse ehdin kokea vain 8-bittisen spriten, mutta ainakin kyseinen juoma maistui aivan erehdyttävästi juuri siltä, mitä nimi lupasi!

Kiertue on tältä erää ohi. Tämä blogi ei kuitenkaan mene minnekään – Demowallinkin tiimoilta tulossa on vielä ainakin matkakertomus, joka päästää lukijan tirkistelemään sitä, mitä tapahtui Setokin Lantikassa pitkien ajomatkojen aikana, kun tiimi vietti aikaa ihan keskenään. 

Demowalljykyla2

-|SadeK|

 

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s