Helsingin Demowall kerää kaikenlaisia katsojia

Demowallblogikuva

Näytös alkoi hieman ennen yhdeksää. Juuri ennen tätä tavoitimme kuraattori Visa-Valtteri ”visy” Pimiän, joka oli erittäin tyytyväinen alkavaan tapahtumaan. Hän raportoi, ettei suuria teknisiä ongelmia ollut ilmennyt, ja että puitteet olivat erinomaiset. ”Luvassa on ainutlaatuista itäeurooppalaista alakulttuuritaidetta”, Pimiä kiteytti. 

Show’n käynnissä ollessa olemme keränneet yleisön kommentteja ja tuntemuksia. Paikalla on digitaalitaiteen harrastajia ja demoscene-väkeä sankoin joukoin, mutta myös ilmiötä ennestään tuntemattomia kiinnostuneita on kerääntynyt mBarin terassille. Marika ja Ella olivat ohi kulkiessaan kiinnittäneet huomiota terassilta kuuluvaan musiikkiin ja tulleet paikalle katsomaan, mitä tapahtuu. ”Tämä on ainakin jotain ihan uutta ja kiinnostavaa, emme ole aiemmin nähneet vastaavaa”, he kommentoivat. 

Sattumalta Demowalliin eksyneiden lisäksi muut haastatellut olivat löytäneet paikalle monia eri reittejä. Useimmat olivat kuulleet tapahtumasta kavereiltaan tai sosiaalisen median kautta. 

Markku, joka kertoi olevansa paikalla sekä tutkijana että demoscenerinä, kuvaili illan taidekokemusta seuraavasti: ”Mielenkiintoinen katsaus venäläistyyppiseen materiaaliin, jollaista ei ole kauheasti esitetty missään. Aika eri tyyppistä, kuin läntisempi demotaide.” 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s