Digiluovuus tuorein silmin

Kim pyysi, että osallistuisin Digiluovuus.fi-blogin vuosijuhlintaan. Lupasin kirjoittaa muutaman kappaleen aiheesta. Blogin taustahan on Alternative Party-tapahtuman mainostamisessa, erityisesti yrityspartnereille. Tämän näkee varsinkin alkuaikojen teksteissä.

Mutta, lienee aika kasvaa. Irrota Alternative Party-tapahtumasta ja laajentaa dgitaalisen luovuuden toimintakenttäämme. Tuskin yllättäen, koen luovuuden merkittävänä voimavarana, joka usein kuitenkin jää käyttämättä. Kim on aiemmin kuvannut luovuutta, erityisesti digitaalista sellaista, seuraavasti:

Digitaalinen luovuus on kyky nähdä uusia asiayhteyksiä, kehittää epätavallisia ideoita, käsitteitä, tekniikoita ja intuitiota sekä etääntyä tavanomaisista ajatusradoista digitaaliseen teknologiaan ja (ihmis)sovelluksiin liittyen.

Vaikka luvouuden määritelmä on mielekäs, niin on syytä muistaa etteivät pelkät ideat aina riitä. Uusien asiayhteyksien luominen, epätavalliset ideat teknologiaa hyväksikäyttäen ja itse aina korostan ihmisten keskeistä roolia – eli ihmisten tarpeiden tyydyttäminen uusien ideoiden kautta, on luovuuden keskeisiä elementtejä.

4371001192_6c318319bd_o

Luovuuden keskeisin elementti on myös kyky luoda uutta, ei vain puhua pehmoisia. Haastoimme aikanaan teidät esittämään meille ongelmia. Ole ensimmäinen ja vie meidän neitsyys! (Kyllä, eka kerta voi jännittää molempia. Mutta, näin vanhana blogina alkaa olemaan jo yhteiskunnallisia paineita...)

(Kuvan on tehnyt OpenSourceWay, ja se on toki lisenssoitu CC-lisenssillä)

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Digiluovuus tuorein silmin

  1. Kim Viljanen sanoo:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s