Kouvolan Tutkijoiden Yö esittele maailman ensimmäisen ihmispohjaisen tietokoneen

— The Alternative Experiment 2010 valtaa Kouvolan Paraatikentän 24.9.2010

Perjantaina 24.9.2010 Kouvolan Tutkijoiden Yössä Alternative Party ry esittelee maailman ensimmäisen ihmispohjaisen tietokoneen. The Alternative Experiment 2010 -nimellä kulkeva tapahtuma esittelee digitaalisen kulttuurin eri lajeja musiikista demowalliin. Tapahtuma järjestetään Kouvolan Paraatikentällä perjantaina 24.9.2010 klo 19.00-22.00.

Media_httpwwwdemowall_cejdo

Kuva: Ihmispohjaisen suorittimen komponentteja.

The Alternative Experiment  2010 -tapahtuman tavoitteena on demonstroida kuinka digitaalisuus on nykyään osa meidän jokapäiväistä elämää, kokeilla tutuksi tulleita rajoja ja esitellä kuinka teknologiaa voidaan integroida ihmisiin. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kymenlaakson AMK:n ja Euroopan Unionin kanssa.

”Nykyään yhä suurempi osa ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta tapahtuu teknologian välityksellä. Tietoyhteiskunta ei kuitenkaan saa tarkoittaa vain sitä, että kehitetään laitteita, ohjelmistoja ja tietoliikenneyhteyksiä. Ihmispohjainen suoritin on yhteisöllinen laji, jonka myötä voimme kehittää omia kykyjämme, kuten vuorovaikutustaitojamme. Se on myös oiva tapa opetella tietojenkäsittelyn perusteita. Kylmiin koneisiin perustuvan ATK:n vaihtoehtona tarjolla on nyt ihmispohjainen ITK”, kommentoi konseptin kehittäjä Reidar Wasenius.

Ihmispohjaisen tietokoneen lisäksi illassa on mukana Valmet Children –ryhmän aivoaalloilla ohjattava audiovisuaalinen performanssi. Demoscene-kulttuurista ammentava Valmet Children on erikoistunut kokeellisiin audiovisuaalisiin näytöksiin, joissa yhdistyvät uusin teknologia, luova tietokoneohjelmointi, visuaalisuus ja improvisaatio. Esityksen aikana yleisön aivoja kuunnellaan erityisen kypärän avulla, joka muuttaa ajatukset kuvaksi ja ääneksi.

Media_httpwwwdemowall_gghbd

Tapahtumaan osallistujilla on myös mahdollisuus osallistua Aivobic-harjoituksiin. Aivobic on musiikin tahdissa tehtävä uudenlainen ryhmäliikuntamuoto mielenhallinnan ja keskittymiskyvyn kehittämiseksi. Kun aivobiccaaja oppii pitämään ajatukset tiukasti tässä hetkessä hän oppii olemaan stressaantumatta ja muistaa myös paremmin.

Mukana on myös Demowall Kouvola 2010, joka esittelee Suomen parhaat demoskene-teokset. Demot ovat tietokoneilla suoritettavaa reaaliaikaista audiovisuaalista taidetta, joka on lähtenyt liikkeelle halusta rikkoa tietokoneiden asettamia rajoja esimerkiksi grafiikkaan ja ääneen liittyen.

Tapahtuman teemaan sopivasti, illan musiikista vastaa Axes Denied, joka on pelimusiikkia esittävä rock-bändi.

Alternative Party ry järjestää ilmaisen bussikuljetuksen Tampereelta ja Helsingistä Kouvolan Tutkijoiden Yöhön. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ilmoittaudu osoitteessa: http://bit.ly/9YK0O9

Alternative Party ry:n tavoitteena on tukea, ylläpitää ja kehittää mediataiteen ja erityisesti demojen tilaa ja tunnettavuutta Suomessa ja kansainvälisesti. The Alternative Experiment – ja Demowall-tapahtumien lisäksi, Alternative Party ry järjestää vuosittain demopartyn ja digitaalisen kulttuurin festivaalin Helsingin Kaapelitehtaalla. Lokakuussa pidettävä Alternative Party kokoaa yhteen ohjelmoijien, visualistien, muusikkojen, suunnittelijoiden ja tutkijoiden kaltaisia digikulttuurin tulenkantajia ja intohimoisia harrastajia. 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kouvolan Tutkijoiden Yö esittele maailman ensimmäisen ihmispohjaisen tietokoneen

  1. Kim Viljanen sanoo:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s