Alternative Party varautuu ydinsotaan

Kävin kesälomalla tutustumassa Skotlannissa ydinsodan varalta 1950-luvulla rakennettuun salaiseen bunkkeriin, josta Skotlantia olisi johdettu kriisitilanteessa. Bunkkeri sijaitsee keskellä maaseutua, golf-kaupunki St. Andrewsin lähellä, ja siihen olisi kriisitilanteessa mahtunut noin 300 henkilöä kuukausiksi. Syvällä maan uumenissa sijaitsevan bunkkerin sisäänkäynti oli naamioitu viattoman näköiseksi maalaistaloksi, jotta sotasalaisuus ei olisi paljastunut viholliselle tai lähiseudun asukkaille. Bunkkeri poistui käytöstä 1990-luvun alussa ja on nyt museokäytössä.

http://maps.google.fi/maps?ie=UTF8&q=scotland+secret+bunker&fb=1&gl=fi&hq=secret+bunker&hnear=Scotland,+United+Kingdom&hl=fi&view=map&cid=16399388292615950283&ved=0CCEQpQY&ei=252UTKrfDoP6OZbV5cUB&ll=56.274338,-2.697101&spn=0.013272,0.027595&t=h&output=embed
View Larger Map

Miten jatkaa digitaalista luovuutta ydinsodan sattuessa?

Digitaalisen luovuuden kannalta ydinsota on tuhoisaa, koska ydinräjähdyksessä syntyvä sähkömagneettinen pulssi (EMP) vaurioittaa elektroniikkaa ja sähkölaitteita. Milläs koodaat kun ei ole tietokonetta? Samasta syystä johtuen esimerkiksi Skotlannin bunkkerissa puhelinkeskus oli analogitekniikkaan perustuva: ei elektroniikkaa, ei ongelmaa… paitsi että kenelle soittaa, kun bunkkerin ulkopuolella on pääosin vain kuolleita.

Koska Alternative Party ry:n tavoite on edistää ja tuoda esille digitaalista luovuutta sen kaikessa rikkaudessaan, Alternative Party on nyt perustanut digitaalisten kriisitilanteiden — etenkin ydiniskujen varalta — EMP-pulssit kestävän ihmispohjaisen tietojenkäsittelyn joukkueen team AltPartyn. Ideana on se, että elektroniikan pettäessä loogiset operaatiot voidaan suorittaa ihmisten avulla siten, että ihmiset toimivat loogisina portteina (AND, OR, XOR jne), jotka kytketään toisiinsa käsivarsien avulla.

Team AltParty suoritti historiallisen ensimmäisen binäärilaskutoimituksen sunnuntaina 29.8. klo 15.37 (EET) Aalto-yliopistolla Otaniemessä, jolloin laskettiin onnistuneesti yhteen binääriluvut 0001+0101. Ensimmäinen laskutoimitus ei valitettavasti tallentunut kameroille, mutta toinen suoritus tallentui! Tällä kertaa tehtävänä 0111+0010. Katso videotallenne:

http://www.facebook.com/v/463351792027

Team AltParty saavuttanut jo noin 1-2 IPS:n nopeuden eli piin korvaaminen ihmisillä toimii. Vaikka suoritin ei vielä nopeudessa pärjää esimerkiksi Intellin vuonna 1971 esittelemälle ensimmäiselle suorittimelleen Intel 4004:lle, niin harjoittelun myötä saatamme päästä jopa 10 IPS:iin. Piin valtakauden murtuminen on siis yhä lähempänä. Team AltParty aikoo myös osallistua alan kansainväliseen kilpailuun Suoritin 2010:iin, jossa joukkue tähtää kultaan!

ITK:n voima näyttäytyy perjantaina 24.9. Kouvolan Paraatikentällä

Kuten YLE uutisoi 9.9., ensimmäinen julkinen ihmispohjaisen tietojenkäsittelyn näytös järjestetään Euroopan laajuisesti vietettävänä Tutkijoiden yönä perjantaina 24.9. klo 19.00 Kouvolan Paraatikentällä. Historiallinen, maailman ensimmäinen julkinen ITK-demonstraatio järjestetään teemaan sopien entisellä sotilasalueella, jossa nykyisin toimii mm. Kymenlaakson AMK ja (vahvistamattomien huhujen mukaan) syvällä maan uumenissa on uusi salainen ITK-tutkimuskeskus.

Lisätietoja Paraatikentän ohjelmasta: http://www.facebook.com/event.php?eid=143149595722409

Näe ITK:n voima omin silmin ja tule pitämään samalla hauskaa! Ilmainen kyyti Helsingistä ja Tampereelta (+virvoikkeita+naposteltavaa) lähtee perjantaina 24.9. klo 13 Kiasman edestä Helsingistä ja Tampere-talon edestä Tampereella. Ilmoittaudu mukaan: http://bit.ly/9YK0O9 (paikkoja rajoitetusti, kyydin tarjoaa Alternative Party ry)

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Alternative Party varautuu ydinsotaan

  1. Kim Viljanen sanoo:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s