Digitaalinen luovuus edistää lapsen hyvinvointia

Kirjoittanut: Laura Lehtinen ja Kim Viljanen

Usein ajatus lapsista ja teknologiasta yhdistetään pelaamiseen tai netissä surffaamiseen. Tietokoneet ja digitaaliset laitteet ja sovellukset ovat kuitenkin luovissa lapsen käsissä paljon enemmän! Parhaimmillaan digitaalisen taiteen tekeminen on lapselle samanlainen tapa vahvistaa itsetuntemustaan ja hyvinvointiaan kuin tanssi tai maalaaminen. Lapsella on luontainen taipumus luoda uutta.

Tämän ajatuksen konkretisoimiseksi olemme vuodesta 2008 lähtien järjestäneet osana digitaalisen kulttuurin festivaali ja demoscene-taiteen tapahtumaa Alternative Partyjä erityistä Perhepäivää, joka on omistettu 5-12 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen – ihmisille, joiden elämässä informaatioteknologia ja digitaalinen taide ovat suuressa osassa. Perhepäivän avulla lapsi voi oppia eri alojen teknologiasta sekä löytää väylän omalle luo­vuu­del­leen – yhdessä vanhempien kanssa, jotka Alternative Partyjen tapauksessa ovat hekin digitaalisesti valveutuneita.

Media_httpwwwaltparty_ajjjy

Media_httpwwwaltparty_bmpgf

Perhepäivä yhdistää isät, äidit ja lapset yhteisen harrastuksen ääreen

Tapahtuma tukee koko perheen hyvinvointia tarjoamalla mukavan tavan viettää yhteistä päivää sekä löytää uusia mielenkiinnonkohteita sekä vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Perhepäivän ohjelma on suunnattu lähinnä 5-12-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta kaikissa ohjelmanumeroissa huomioidaan monipuolisesti eri elämänvaiheissa ole vat lapsiperheet.

Perhepäivän ohjelma on vuosittain vaihdellut, mutta yleisesti olemme järjestäneet erilaisia näytöksiä, työpajoja, taidenäyttelyä ja monia muita ohjelmanumeroita ja tekemistä. Esimerkiksi vanhat tietokoneet kuten Commodore 64 ja Amiga ovat elämyksiä, jotka kestävät isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle! 🙂

Myös yritykset ovat olleet kiinnostuneita perhepäivästä. Esimerkiksi viime vuonna YLE esitteli Pikku Kakkosen uusia digitaalisia palveluita ja Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku 2011 puolestaan toteutti paikalle lapsiperheiden ykkössuosikin, interaktiivisen audiovisuaalisen pomppulinnan. Samalla yritykset ovat voineet olla mukana luomassa hyvää tunnelmaa ja tuoden samalla esiin myönteistä suhtautumistaan lapsiperheisiin ja digitaaliseen taiteeseen.

Media_httpwwwaltparty_epijk

Media_httpwwwaltparty_cbgyt

Perhepäivä ja Alternative Party suuntaa vuonna 2010 kohti tähtiä!

Digitaalisen kulttuurin festivaali ja demoscene-taiteen tapahtuma Alternative Party 2010 järjes­te­tään 22.–24. lokakuuta 2010 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma kurkottaa tänä vuonna kohti täh­tiä teemallaan ”space”. Teemaa tarkastellaan niin digitaalisen teknologian, tilan ja avaruuden kuin myös liiketoiminnan, taiteen ja tieteen näkökulmista. Perhepäivä puolestaan on luvassa sunnuntaina 24. lokakuuta. Luvassa on digitaaliseen makuun sopi­vat bileet koko perheelle!

Artikkelin kuvat: Alternative Party 2009, Vesa Härkönen ja Jussi Mononen.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s