PWP:n ”Dramatic Pixels” – eli kuinka minimalista sisältöä voidaan käyttää narratiivin maksimoimiseen

Kutsuvieraskirjoittajana Visa-Valtteri ”visy” Pimiä (vp79799@gmail.com)

”Dramatic Pixels” on PWP-demoryhmän juuri ja juuri yhden kilotavun kokoinen demo Commodore 64 -tietokoneelle.

Media_httppouetnetscr_yfemq

Visuaalinen sisältö demossa on erittäin yksinkertainen: Demossa on vain kolme ”pikseliä” (jotka todellisuudessa ovat merkkigrafiikkaa) liikkumassa ympäri ruutua taustamusiikin tahdittamana. Tämänkaltainen, suhteellisen yksinkertainen esitys voitaisiin helposti sivuuttaa amatöörimaisena tai pelkästään tylsänä, mutta kun ”pikseleiden” monimutkaiseen interaktioihin kiinnitetään tarkemmin huomiota panee nopeasti merkille kuinka tämä demo on todellisuudessa erittäin monimutkainen draama, joka on vain esitetty minimalistisella lähestymisellä visuaalisiin ja auraalisiin tarinankerrontamenetelmiin.

Kaikkein tärkein ominaisuus ”Dramatic Pixels”:ssä on sen universaalisuus: lähes minkälainen katsoja tahansa voi löytää tunne- ja motiivipohjaisia merkityksiä pikselihahmojen liikkeistä, sillä niiden liikkeet, värimuutokset ja tärkeimpänä ääniraidan johtoaiheet antavat vihjeitä katsojalle siitä, mitä ruudun tapahtumat merkitsevät (tosin samalla jättäen katsojalle tilaa luoda oma merkityksensä tarinan tapahtumille).

Toinen kiinnostava asia demossa on sen tulkinta lähdekoodin lukeneena. Olen nähnyt demon luojan Ville ”viznut” Heikkilän antamaa lähdekoodia, ja sen kommentit ja muistiosoitteiden nimet paljastavat tekijän tarkoitusperiä pikseleiden liikkeiden taustalla ja vihjeitä tarinasta. En kuinkaan laske lähdekoodia tässä tapauksessa lopullisen teoksen osaksi, sillä sitä ei millään tavalla esitetä demon suorituksen aikana eikä sen tekstejä ole lopullisessa suoritustiedostossa. Siksi tässä tapauksessa demon tulkinta on täysin jokaisen katsojan oma.

”Dramatic Pixels” on erittäin onnistunut kokeilu minimalistisessa tarinankerronnassa demon avulla.

Demon kotisivu pouet.net:ssä: http://pouet.net/prod.php?which=54667 

Lue myös: Neuronom-blogi

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s