Miten myisit supertietokoneita Suomeen?

Cray valmistaa maailman tehokkaimpia tietokoneita eli ns. supertietokoneita. Niitä on Suomessa esimerkiksi CSC:llä ja Ilmatieteenlaitoksella esimerkiksi sääennusteiden laskentaan sekä monimuotoiseen, raskaaseen tieteelliseen laskentaan. Laitteiden kokoluokasta kertoo myös se, että perinteiset huipputehokkaat supertietokoneet vievät kokonaisen tietokonesalin verran tilaa (vrt. Suomen ensimmäinen tietokone ESKO), maksavat miljoonia euroja ja vaativat omaa erikoishenkilökuntaansa. Hiljattain Cray kuitenkin laajensi tuotevalikoimaansa kohti pöytätietokonekokoluokkaa (ns. Cray CX1), hintakin enää alle 100 000 euroa, jolloin potentiaalisten ostajien määrä kasvaa kun supervoima alkaa olemaan yhä useampien yritysten hintaluokassa.

Miten tuoda supertietokone tutuksi digitaalisen alueen asiantuntijoille?

Järjestimme Alternative Partyillä vuonna 2009 maailman ensimmäinen supertietokone-demokilpailun, jonka tavoitteena oli muuttaa ”harmaa” akateemiseen laskentaan käytettävä supertietokone taiteen välineeksi, ja luoda sillä reaaliaikaista multimediaa eli demoja. Taustalla oli myös CSC:n tarve rekrytoida huippuosaajia supertietokoneohjelmointiin sekä Crayn tarve tuoda supertietokonetta lähemmäksi arkisempaa tietojenkäsittelymaailmaa. Ohessa Crayn edustaja Robert Suun haastattelu, jossa hän kertoo tunnelmiaan.

Itselleni jäi mieleen Robert Suun kanssa käymistäni keskusteluista erityisesti se, miten hän hämmästeli sitä, että Alternative Partyillä 100% kävijöistä tunsivat Cray-brändin. Normaaleilla messuilla yms. Cray on tuntemattomampi suuruus. Tuskin Suomesta löytyisi toista tapahtumaa, jossa yhtä hyvä osumatarkkuus kohderyhmän osalta. 🙂

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s